Справа Манафорта: адвокати пояснили наявність трьох паспортів і дають $12 млн за його свободу

Читать на русском
Пол Манафорт запропонував 12 мільйонів доларів у вигляді нерухомості та страхових активів для звільнення з під арешту.

Адвокати екс-глава передвиборного штабу президента США Пола Манафорта запропонували 12 мільйонів доларів у вигляді нерухомості та страхових активів за звільнення з-під домашнього арешту.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на матеріали суду, передає «Слово і Діло».

За даними агентства, в обмін на звільнення Манафорт погодиться обмежити свої пересування поїздками в штати Колумбія, Флорида, Вірджинія і в місто Нью-Йорк, з яким пов'язана його ділова активність.

Скандальна справа Манафорта: жест доброї волі від України та ризики для олігархівКерівництво України заявило про готовність допомогти в розслідуванні справи Пола Манафорта. Але чи потрібно Україні втягуватися в скандальну історію, чи це саме той випадок, коли мовчання на вагу золота? В ситуації розбиралися експерти.

Адвокати Манафорта також пояснили наявність у нього трьох паспортів. За матеріалами справи, вони потрібні підсудному виключно в мирних цілях.

«Один паспорт необхідний був для подачі заяв на візу в іноземні держави, коли він з другим паспортом був у від'їзді. Третій паспорт був виданий, коли Манафорт помилково подав заяву про втрату документа. Він зв'язувався з паспортними службами, щоб повідомити їм про знахідку», - заявили юристи.

Як повідомляється, Пол Манафорт може отримати тюремний термін до 80 років.

Манафорта і ділового партнера Ріка Гейтса звинувачують по 12 епізодам. Зокрема, в змові проти влади США, відмиванні грошей, неправдивих заявах і семи випадках умовчання про рахунки в зарубіжних банках.

Тим часом, Україна готує нові позови по справі скандального політтехнолога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: