Манафорт подорожував світом із підробленими паспортами – ЗМІ

Читать на русском
Пол Манафорт і його діловий партнер Рік Гейтс дали свідчення про свої активи та поїздки за останні кілька років.
Пол Манафорт

За останній рік колишній керівник передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт побував в Еквадорі, Мексиці та Китаї, використовуючи підроблені документи.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє CNN.

Відзначається, що у вівторок, 31 жовтня, Пол Манафорт і його діловий партнер Рік Гейтс дали свідчення про свої активи та поїздки за останні кілька років. Так, стало відомо, що Манафорт має три паспорти США, всі з різними номерами.

Скандальна справа Манафорта: як це позначиться на Україні та хто скористається розслідуваннямУкраїнська сторона звинувачувала Пола Манафорта в зв'язках із ПР, але згодом зняла всі претензії. Зараз Манафорт сам здався ФБР. Чи змінять США своє ставлення до України в зв'язку з цим інцидентом, розбиралися з експертами.

Також за останній рік він іздив до Дубая, Канкуна, Панами, Гавани, Шанхая, Мадрида, Токіо та на острів Гранд-Кайман. І Манафорт, і Гейтс були частими мандрівниками на Кіпр. Манафорт повідомив, що його активи зросли з 19 мільйонів доларів у квітні 2012 року до 136 мільйонів доларів у травні 2016 року.

Під час роботи головою Національної кампанії Трампа в серпні 2016 року оцінка Манафорта його загальної вартості коливалася. У серпні 2016 року він сказав, що його активи коштують 28 мільйонів доларів, а потім написав, що мав 63 мільйони.

Фатальний політтехнолог: що Пол Манафорт може розповісти ФБРПрогнози політологів про те, що Дональд Трамп не втримається на посаді до кінця своєї каденції, починають справджуватися. Олександр Радчук розбирався, які наслідки матиме демарш головного політтехнолога американського президента Пола Манафорта.

Також повідомляється, що Рік Гейтс часто міняв банки, відкривав і закривав банківські рахунки. Загалом він відкрив 55 рахунків у 13 фінансових установах, йдеться в заяві суду прокуратури. Деякі з його банківських рахунків були в Англії та на Кіпрі, де він зберігаав понад 10 мільйонів.

Нагадаємо, Федеральний суд Вашингтона вирішив відправити під домашній арешт екс-голову передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта та його ділового партнера Ріка Гейтса.

Раніше ФБР взялося за розслідування справи колишнього політтехнолога Партії регіонів Пола Манафорта, намагаючись з'ясувати, чи відмивав він кошти для президента-втікача Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: