Кличко повідомив, що громадський транспорт повинен витіснити маршрутки

Читать на русском
Столична влада намагається зробити громадський транспорт таким, який зможе економічно витіснити маршрутки, на які скаржаться кияни.

Столична влада намагається зробити громадський транспорт таким, який зможе економічно витіснити маршрутки, на які скаржаться кияни.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив міський голова Києва Віталій Кличко, передає «Слово і Діло».

«Заборонити маршрутки ми не можемо, тому що це ринок, але наша задача - зробити громадський транспорт доступним, щоб він мав набагато більше можливостей, був набагато дешевшим, ніж маршрутки, міг фінансово витісняти з ринку, з Києва, з київських вулиць, маршрутки» , - повідомив мер.

За його словами, маршрутки насправді тільки навантажують вулиці і екологічно не відповідають жодним нормам. Тому, від киян надходить багато скарг стосовно безпеки та сервісу, який надає цей транспорт.

Громадський транспорт Києва: як змінювалася ціна проїздуЗ 15 липня в Києві знову зростуть ціни на проїзд в метро та наземному транспорті. «Слово і Діло» вирішило нагадати, як змінювалася вартість проїзду в столиці з початку незалежності.

«Але ці маршрутки не є комунальними підприємствами. Наше завдання - зробити громадський транспорт, який зможе економічно витіснити маршрутки, на які скаржаться кияни», - сказав він.

Кличко зазначив, що неякісний сервіс, який надають маршрутки, столична влада намагається компенсувати автобусами, тролейбусами і трамваями «останнього покоління». За словами мера, столична влада розробляє зі Світовим банком схему пересувань, щоб ці маршрути були набагато ефективнішими.

Раніше стало відомо, коли почнеться реконструкція Шулявського моста.

Також нагадаємо, що «Київавтодор» перейде на цілодобове чергування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: