«Київавтодор» переходить на цілодобове чергування

Читать на русском
345 одиниць снігоприбиральної техніки Київавтодору готові до обробки вулично-дорожньої мережі столиці під час опадів.

Всі дорожньо-експлуатаційні підприємства «Київавтодору» з першого листопада розпочинають чергування в цілодобовому режимі, щоб забезпечити своєчасне реагування та безпеку дорожнього руху в разі різкого погіршення погодних умов.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це поінформували в прес-службі КМДА.

Згідно з повідомленням, 345 одиниць снігоприбиральної техніки «Київавтодору» готові до обробки вулично-дорожньої мережі столиці під час опадів. У разі інтенсивних затяжних снігопадів планується залучити додатково 159 одиниць техніки сторонніх організацій. Крім того, до роботи взимку комунальні керівні компанії підготували в районах 314 одиниць техніки, з них – 193 трактори, інші – мала механізація.

«Київавтодор» на 11 мільйонів завищив вартість ремонту доріг – аудиториДержавна аудиторська служба під час ревізії діяльності комунальної корпорації «Київавтодор» виявила завищення підрядниками вартості ремонту доріг столиці на суму близько 11 мільйонів гривень.

Також складено перелік із 375 вулиць Києва зі складними умовами руху, головних магістральних вулиць і вулиць, якими проходять маршрути міського пасажирського транспорту, де в період снігопадів та ожеледиці в першу чергу виконуватиметься обробка проїжджих частин технологічними матеріалами. Також у списку значаться 115 вулиць, з яких в першу чергу вивозитиметься сніг.

Крім того, на 27 вулицях столиці можлива заборона руху транспортних засобів з 01:00 до 05:00 на період очищення проїжджої частини від снігу, а за умови отримання від Укргідрометцентру інформації про складні погодні умови в'їзд до Києва вантажного транспорту обмежуватиметься.

Районним держадміністраціям і всім відповідальним комунальним підприємствам доручено забезпечити прибирання та вивезення снігу з під'їздів до медичних установ, внутрішньоквартальних проїздів, прибудинкових територій, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту, тротуарів, місць для паркування тощо.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що міська влада планує до осінньо-зимового періоду додатково закупити 49 одиниць снігоприбиральної техніки, й виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: