У Києві хочуть заборонити цирки-шапіто

Читать на русском
У середу, 6 вересня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати підтримали проект рішення про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території Києва.

У середу, 6 вересня, на засіданні комісії Київради з питань екологічної політики депутати підтримали проект рішення про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території столиці.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу міськради.

Відповідний проект рішення пропонує департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов пообіцяв заборонити діяльність пересувних цирківСказано 10 червня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Як сказав співавтор відповідного проекту рішення, член екологічної комісії Київради Сергій Пилипенко, пересувні цирки-шапіто дедалі частіше зазнають критики зоозахисників.

«І це цілком логічно, адже умови утримання тварин там неприпустимі. Їх дресирують із використанням жорстоких методів – звірів б'ють, морять голодом тощо. Нерідко тварин змушують брати участь у жорстоких циркових номерах, наприклад, стрибати через палаючі обручі», – зазначив Пилипенко.

За його словами, утримання диких тварин у неволі допускається за наявності дозволу, виданого Мінприроди. Однак державна екологічна інспекція Києва під час перевірок завжди фіксує відсутність у цирків-шапіто такого дозволу.

Проект рішення мають також розглянути на найближчому пленарному засіданні Київради.

Раніше повідомлялося, що кіностудію ім. Довженка та Київський цирк виставили на продаж.

Нагадаємо, в Білій Церкві бурий ведмідь у цирку напав на глядачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: