Йшов четвертий рік війни: коли завершиться конфлікт на Донбасі

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Конфлікт на Донбасі перейшов у затяжну фазу. І, на жаль, найближчим часом немає шансів його вирішити.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, передає «Слово і Діло».

«Війна завершується тоді, коли одна зі сторін втрачає ресурс на війну і, як наслідок, приймає умови іншої. Поки ресурс мають обидві сторони, завершення війни неможливе», – констатував аналітик.

Він додав, що наразі Україна має ресурс, адже продовжується підтримка Заходу й триває хоч і складний, але внутрішній процес розвитку.

«Так само ресурс має і Росія, яка адаптувалася під нові реалії й знаходить можливості в комунікації з країнами поза Заходом», – підкреслив Краснопьоров.

«Україна хоче суверенного шляху до Заходу, Росія хоче контролю над Україною. Це непоєднувані речі, тому війна триватиме», – зазначив експерт.

На його переконання, в цій ситуації потрібно посилювати санкції й чекати, поки в РФ не ослабне режим.

«Іншого виходу немає. Хіба що ми ослабнемо», – уточнив він.

За його словами, не слід вірити у всі історії про введення миротворчого контингенту, тому що всі вони, як і реалізація «Мінська», є порожніми балачками.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що АТО буде тривати декілька годинСказано 26 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Залишаються сподівання, що Трамп нарешті дозріє, запровадить санкції та надасть Україні летальну зброю. На цьому етапі чекати чогось адекватного від Москви немає сенсу», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Нагадаємо, будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко обіцяв, що АТО триватиме кілька годин. Згодом, вже у статусі глави держави, він обіцяв оголосити мобілізацію та воєнний стан у разі подальшого загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях України. Повний перелік його обіцянок – за посиланням.

Детальний огляд обіцянок президента України – в матеріалі «Коли ціна обіцянок – життя героїв. Три роки АТО в заявах Порошенка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: