Ситник заявляє про тиск на суддів

Читать на русском
Директор НАБУ звинуватив депутатів та державних діячів у тому, що вони приходять на судові засідання й починають тиснути на суддів публічно.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник звинуватив політиків та державних діячів у тиску на суддів, які розглядають розслідувані його підлеглими справи.

Про це він заявив на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради, в якому також бере участь керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає «Слово і Діло».

«Політичний тиск – це коли члени парламенту приходять на судові засідання, починають тиснути на суддів публічно, коли чинні міністри приходять на судові засідання й починають тиснути на суддю, коли щодо суддів, які скасовують явно незаконні рішення, починаються дисциплінарні провадження у Вищій раді правосуддя», – обурився директор НАБУ.

«Це політичний тиск, який використовується нашими опонентами», – наголосив він.

Ситник запевнив: «Незалежно від того, яку політичну силу представляє фігурант справи чи до якої групи впливу він належить, це не зупиняє Антикорупційне бюро у винесенні підозри за наявності достатніх доказів. Це перша риса, яка об’єднує всі справи».

Друга риса, за його словами, – це спекуляції щодо політичних мотивів проваджень: «Будь-яка справа, яка розслідувалася й після оголошення підозр чи арештів ставала публічною, – ми чули звинувачення у політичній заангажованості, тисках, політичних іграх тощо».

«Останній дні показали, що ця тенденція збільшується: заявити про політичний тиск і на цьому будувати захист. Дуже простий спосіб», – додав він.

Також директор НАБУ прокоментував інформацію про попередження Авакова щодо обшуків.

Раніше НАБУ повідомило про підозру чотирьом керівникам філій «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: