Бюджет-2018: у БПП назвали терміни прийняття документу

Читать на русском
У фракції Блоку Петра Порошенко не бачать проблем з бюджетним процесом і прогнозують, що в новий рік країна увійде з основним фінансовим законом.

У фракції Блоку Петра Порошенко не бачать проблем з бюджетним процесом і прогнозують, що в новий рік країна увійде з основним фінансовим законом.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат, заступник фракції Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко.

«Не думаю, що можуть бути якісь проблеми. Затвердимо в першому читанні, потім, у грудні, ближче до Нового року - остаточний варіант», - сказав Гончаренко.

За словами заступника голови БПП, фракція подала свої пропозиції до бюджету на етапі підготовки документа. «Думаю, ці пропозиції враховані. Звичайно в тому обсязі, який дозволять ресурс», - зазначив він.

Олексій ГончаренкоНародний депутат України
Гончаренко пообіцяв не підтримувати постанову підвищення зарплат нардепівСказано 16 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

При цьому нардеп уточнив, що пропозиції стосуються, зокрема, фінансування сільської медицини, питань забезпечення безпеки та оборони. «В принципі, ці та інші пріоритети вже називав глава держави», - відмітив Гончаренко.

Відзначимо, що доходи держбюджету на 2018 рік визначено в розмірі 877 млрд 042 млн грн, в тому числі доходи загального фонду - 811 млрд 655 млн грн, спеціального фонду - 65 млрд. 377 млн ​​грн. Витрати складуть 948 млрд 128 млн грн, в тому числі видатки загального фонду - 878 млрд 478 млн грн, спеціального - 69 млрд 650 млн грн.

Обсяг платежів з обслуговування державного боргу на 2018 рік прогнозується в обсязі 130 млрд 200 млн грн. Обслуговування внутрішнього державного боргу складе в 2018 році 79 млрд 340 млн грн, зовнішнього - 50 млрд 860 млн грн.

При цьому загальні виплати за державним боргом, які повинні бути здійснені в 2018 році за рахунок коштів державного бюджету, оцінюються на рівні 305 млрд 925 млн грн.

Раніше МВФ переглянув прогноз для економіки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: