Данилюк представив у парламенті бюджет-2018

Читать на русском
Під час години запитань до уряду міністр фінансів зазначив, що має на меті представити народним обранцям основні параметри бюджету на наступний рік.

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр фінансів Олександр Данилюк почав представляти депутатам проект закону про державний бюджет на 2018 рік.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Голова ВР Андрій Парубій під час години запитань надав слово Данилюку на 15 хвилин. Своєю чергою, міністр фінансів заявив, що має на меті представити народним обранцям основні параметри бюджету на наступний рік.

Він зазначив, що вчасне подання проекту бюджету на наступний рік гарантує, що всі охочі матимуть достатньо часу, щоб ознайомитися з ним.

«Уже другий рік поспіль ми вчасно виносимо на розгляд проект державного бюджету. Ми хотіли розробити максимально якісний, ефективний, максимально реалістичний документ. Обговорення вже розпочато як у комітетах, так і у експертному середовищі», – сказав Данилюк.

Також він зазначив, що сподівається на конструктивний діалог.

У проекті бюджету серед пріоритетів, зокрема, енергоефективність, аграрний сектор, національна безпека і оборона, продовження децентралізації.

Так, Кабмін у проекті держбюджету на наступний рік заклав зростання ВВП на рівні 3% при 7% інфляції. Проект держбюджету на 2018 рік передбачає виділення на безпеку та оборону держави 163 млрд грн.

Пріоритетом також є ремонт доріг – на Дорожній фонд передбачається 44 млрд грн.

Нагадаємо, 15 вересня Кабінет міністрів схвалив проект закону про Державний бюджет України на 2018 рік та вніс його на розгляд Верховної Ради.

Парубій заявляв, що проект держбюджету на 2018 рік буде поданий до Верховної Ради в п'ятницю, 22 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: