Мінфін назвав суму, яку направлять до бюджету від розміщення єврооблігацій

Читать на русском
Оголошений прайсинг випуску 3 мільярдів доларів єврооблігацій. Розрахунки за новим випуском пройдуть 25 вересня.

Мінфін направить кошти від розміщення облігацій зовнішньої держпозики України на 3 мільярди доларів за вирахуванням витрат на викуп єврооблігацій 2015 року, що становить 1,318 мільярда доларів, на фінансування загального фонду держбюджету.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну, передає «Слово і Діло».

НБУ спростив умови купівлі банками єврооблігаційНаціональний банк України спростив покупку банками євробондів, випущених в рамках угоди про залучення у емітента боргу.

За затвердженими Кабміном умовами розміщення єврооблігацій України на 3 млрд дол. у рамках випуску будуть емітовані папери на 1,682 млрд дол. для обміну та/або викупу облігацій зовнішніх державних позик України 2015 року та виплати нарахованих відсотків за цими паперами.

«Решта надходжень від нового випуску будуть використані для фінансування загального фонду державного бюджету», – повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

Коментуючи угоду, міністр фінансів Олександр Данилюк назвав її важливою подією в макроекономічній та фінансовій історії України.

Єврооблігації обвалилися в ціні на тлі референдуму в Італії й сильного долараІнвестори намагаються повернути вкладення в єврооблігації та інвестиційні фонди через занепокоєння, пов'язані з проведенням референдуму в Італії щодо зміни конституції та зміцненням долара США після виборів президента.

«Це результат напруженої роботи й відданості українського народу та об'єднаних зусиль президента України, уряду і парламенту, які кардинально змінили нашу країну протягом останніх трьох років», – сказав він.

За інформацією Мінфіну, головними організаторами угоди виступили BNP Paribas, Goldman Sachs і J.P. Morgan.

Як відомо, вчора Україна отримала пропозиції щодо викупу єврооблігацій.

Раніше в Мінфіні назвали суму зовнішнього боргу України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: