Данилюк назвав зміни до держбюджету некомпетентним втручанням

Читать на русском
На думку міністра фінансів Олександра Данилюка, під час внесення змін до держбюджету мало місце некомпетентне втручання, яке створило ризики щодо дохідної частини.

На думку міністра фінансів Олександра Данилюка, під час внесення змін до держбюджету мало місце некомпетентне втручання, яке створило ризики щодо дохідної частини.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Важливо, що вдалося збільшити видатки для критичних напрямів. Закладено додатковий ресурс для фінансування субсидій, Національної академії медичних наук, лікування за кордоном, програми «доступні ліки» тощо», - зазначив міністр.

Також він додав, що при розгляді змін на засіданні Бюджетного комітету були запеклі дискусії депутатів та представників Мінфіну.

Депутатам показали результати їхньої роботи за шість сесій на графікахЖурналісти Слова і Діла підбили підсумки виконання обіцянок депутатами за шість сесій, намалювали інфографіки з аналізом, озброїлися відеокамерою і вирушили до лідерів рейтингів і антирейтингів, щоб сповістити їх про досягнення і провали.

«Не зважаючи на принципову позицію Мінфіну щодо доходів, які, відповідно до Бюджетного кодексу, мають обов’язково базуватися виключно на макроекономічних показниках, деякі депутати вирішили кодекс і логіку бюджетного процесу проігнорувати», - написав Данилюк.

За його словами, мало місце некомпетентне втручання, яке створило ризики по дохідній частині. Однак, Уряд відстояв принципову позицію, і в сесійній залі не пройшла найбільш шкідлива для бізнесу правка, якою пропонувалося відшкодовувати суми ПДВ шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики.

Данилюк запевнив, що Мінфін докладе всіх зусиль, щоб при реалізації цьогорічного бюджету скореговані показники не мали негативного впливу на роботу бізнесу та розвиток економіки нашої країни.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Також депутати відмовилися скасовувати закон про Конституційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: