ЗМІ: транш МВФ відкладається

Читать на русском
МВФ категорично відмовився змінювати раніше погоджені з урядом України умови визначення ціни газу для населення на опалювальний сезон 2017/2018.

Міністр фінансів Олександр Данилюк не зміг домовитися з МВФ про ціну газу на поточний опалювальний сезон.

Про це з посиланням на джерела в уряді повідомляють «Українські новини», передає «Слово і Діло».

МВФ категорично відмовився змінювати раніше погоджені з урядом України умови визначення ціни газу для населення на опалювальний сезон 2017-/2018, який має призвести до її підвищення на 17,6%. Уряд України запропонував МВФ абсолютно новий варіант визначення ціни імпортного паритету. МВФ зайняв принципову позицію: жодних ретроактивних змін.

Ціни на газ для населення: перед яким вибором опинилася влада та чого вимагає МВФПрем'єр запевняє, що МВФ не потрібне підвищення ціни на газ, а потрібна справедлива формула. Чи є можливість знайти компроміс, розбиралися експерти.

Як пише видання, в уряді не роблять різких заяв, однак вимогу МВФ виконувати не збираються й мають намір залишити ціну газу на колишньому рівні до 1 квітня.

Така ситуація, а також невиконання Україною ще низки умов робить практично неможливим продовження виділення кредитних коштів мінімум до середини весни 2018 року.

Останні заяви представників МВФ підтверджують, що до конкретного результату ці переговори не призвели. За словами джерел в уряді, це була остання можливість домовитися з кредитором про ціну газу на поточний опалювальний сезон.

Раніше Данилюк підтвердив наміри України продовжувати виконання програми Міжнародного валютного фонду за розширеним кредитуванням, попри складність переговорів щодо виділення наступного траншу.

Після зустрічей із керівництвом МВФ 15 жовтня у Вашингтоні Данилюк заявив, що Україна може очікувати отримання чергового траншу до кінця цього року. При цьому він зазначив, що це питання залежить від результату переговорів щодо формування ціни на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: