У МВС розповіли про контртерористичні заходи в Києві та області

Читать на русском
Під час проведення контртерористичних заходів у Києві та області поліція посилить охорону місць масового скупчення людей.

Під час проведення контртерористичних заходів у Києві та області поліція посилить охорону місць масового скупчення людей, а також проводитиме перевірки документів і поверхневі обшуки громадян за наявності обґрунтованих підозр.

Про це «Слову і Ділу» розповів радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Зорян ШкірякРадник Міністра внутрішніх справ України
Шкіряк запевнив, що МВС буде реформованоСказано 16 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Будуть посилені патрулі, будуть здійснюватися додаткові охоронні заходи. В першу чергу йдеться про охорону об'єктів масового скупчення людей – вокзалів, автовокзалів, аеропортів тощо. Також ми говоримо про різні об'єкти критичної інфраструктури Києва та області. Правоохоронці можуть перевірити документи, провести поверхневий обшук, якщо мають підстави для якихось підозр. Це нормальна практика, що застосовується в усьому цивілізованому світі для гарантування безпеки громадян», – зазначив радник міністра.

Теракти в Україні: чому підриви триватимутьНа думку експертів, успішній профілактиці терористичних актів заважає роз'єднаність українського суспільства, яке байдуже ставиться до терористичних атак.

За словами Шкіряка, вживані заходи не створять дискомфорту для громадян. «Навпаки, я впевнений, що громадяни не лише з розумінням поставляться до дій поліції, але й відчують себе в більшій безпеці. В останні роки люди підтримували заходи, що вживалися правоохоронними органами в разі виникнення тих чи інших загроз. Ба більше, ми маємо дуже позитивні приклади співпраці громадян із правоохоронними органами, коли вони повідомляли про тих чи інших підозрілих осіб, допомагаючи розкривати злочини або запобігати їм», – додав він.

Як зазначив радник міністра, контртерористичні заходи проводитимуться силами поліції Києва та області без залучення додаткових сил із регіонів. «Звичайно, основне навантаження ляже на представників кримінального блоку Національної поліції», – сказав Шкіряк.

Він також нагадав, що запровадження посиленого режиму несення служби працівниками Національної поліції обумовлене й останніми терористичними актами, зокрема під телеканалом «Еспресо», під час якого постраждав народний депутат Ігор Мосійчук, а також убивством Аміни Окуєвої.

Раніше Шкіряк розповів, скільки коштував українцям «Майдан» під Радою.

Нагадаємо також, що чиновник попереджав про можливі атаки російських пранкерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: