Студентські гуртожитки не закриватимуть на ніч

Читать на русском
Студенти вищих навчальних закладів будь-якої пори доби мають право на вільний доступ до гуртожитку, в якому живуть. Міносвіти опублікувало лист Української асоціації студентів.

Студенти вищих навчальних закладів будь-якої пори доби мають право на вільний доступ до гуртожитку, в якому живуть.

Про це йдеться в листі до громадської організації «Українська асоціація студентів», який оприлюднило Міністерство освіти і науки, передає «Слово і Діло».

У повідомленні йдеться про те, що чинними законами України, зокрема відповідно до закону «Про вищу освіту», для студентів вищих навчальних закладів не передбачено будь-яких обмежень щодо користування студентами житлом в гуртожитках в певний час доби.

«Повідомляємо про неприпустимість встановлення тимчасових обмежень доступу до гуртожитків здобувачів вищої освіти. Додатково до зазначеного інформуємо про неможливість безпідставного виселення, залучення до примусових робіт, в тому числі чергувань, здобувачів вищої освіти-мешканців гуртожитків та неприпустимість необґрунтованого проникнення в кімнати гуртожитків», - йдеться в листі.

Порошенко до Міносвіти: не можна бути «пасивними почекунами»Порошенко закликав Міносвіти активно захищати «своє бачення обов’язкових гарантій прав національних меншин».

Нагадаємо, в Святошинському районі Києва сталася пожежа в чотириповерховому гуртожитку, де живуть переселенці з Донбасу.

Загалом, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, з початку 2017 року внаслідок пожеж в Україні загинули 1 242 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: