Біляші з асфальту: Гончаренко вже кілька місяців обіцяє розібратися зі стихійною торгівлею в Одесі

Читать на русском
Депутат пообіцяв одеським журналістам звернутися до правоохоронців із запитом щодо ситуації зі стихійною торгівлею в місті, але так цього й не зробив.
Олексій ГончаренкоФото з відкритих джерел

Народний депутат Олексій Гончаренко провалив обіцянку, яку в розпал курортного сезону дав одеським журналістам-розслідувачам, коментуючи ситуацію зі стихійною торгівлею в місті.

Йдеться про його зобов’язання звернутись із депутатським запитом до правоохоронних органів, щоб там пояснили, на яких підставах на вулицях і пляжах Одеси продаються продукти, що не проходять жодних санітарних перевірок і зберігаються без дотримання відповідних норм, нагадує «Слово і Діло».

Журналісти нагадали, що в місті діє мораторій на стихійну торгівлю, менше з тим у популярних туристичних зонах існують цілі корупційні схеми, якими користуються торговці, й навіть спробували самі продати на одному з одеських пляжів продати варену кукурудзу, а на Дерибасівській – повітряні кульки, після чого отримали погрози від людей, що «кришують» цей нелегальний бізнес.

«Я готовий як народний депутат за вашим журналістським розслідуванням зробити відповідні запити до цих правоохоронних органів із вимогою, щоб були проведені відповідні дії», – заявив Гончаренко 2 серпня, після того, як журналісти розповіли йому про свій експеримент.

Однак як офіційна особа він до правоохоронців не звертався: всі запити народних депутатів фіксуються на сайті парламенту, і серед запитів Гончаренка такого, що стосується стихійної торгівлі в Одесі, «Слово і Діло» не виявило.

Загалом у його досьє 48 обіцянок, зареєстрованих «Словом і Ділом», із яких нардеп поки що виконав лише 12.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: