ФБР розслідує зв'язок Манафорта з грошима Януковича – ЗМІ

Читать на русском
ФБР взялося за розслідування великих переказів на загальну суму близько 3 мільйонів доларів від офшорних компаній Манафорта на рахунки в США.
Пол Манафорт

У 2012-2013 роках колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа, політтехнолог Пол Манафорт міг відмивати гроші для президента України Віктора Януковича й Партії регіонів.

Як передає «Слово і Діло», про це передає BuzzFeedNews із посиланням на матеріали Федерального бюро розслідувань США.

Повідомляється, що ФБР взялося за розслідування великих переказів на загальну суму близько 3 мільйонів доларів від офшорних компаній Манафорта на рахунки в США й має намір з'ясувати, чи не відмивав він гроші для Януковича.

У США звернули увагу на ці транзакції ще в 2012 році, але лише зараз були відзначені фінустановами США як підозрілі. За даними джерел, компанії Манафорта відправляли гроші в доларах без пояснення походження й призначення.

Фінансові операції своєю чергою проводилися на Кіпрі, а також на Сент-Вінсенті і Гренадінах, які відомі своїми офшорними зонами для відмивання коштів.

Як повідомлялося раніше, прокурор Південного округу Нью-Йорка почав розслідування справи про можливе відмивання грошей Полом Манафортом.

Раніше ФБР провело обшук у будинку Манафорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: