В НБУ розповіли, до чого призведе рекордне падіння ставок за депозитами

Читать на русском
В НБУ зазначили, що в 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, й на сьогодні це сегмент із найбільшим потенціалом.

Відсоткові ставки за депозитами в інвалюті сягнули історичного мінімуму, за гривневими – найнижчого рівня за останні 6 років.

Про це розповів заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб під час виступу на CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

За його словами, це призведе й до здешевлення кредитів – «за рік-півтора історичні мінімуми й за кредитними ставками будуть оновлені».

Також Сологуб зазначив, що в 2017 році почало відновлюватися споживче кредитування, й на сьогодні це сегмент із найбільшим потенціалом зростання завдяки низькому борговому навантаженню на населення.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів пообіцяв подати до ВР законопроект щодо гарантування вкладів фізичних осібСказано 30 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Як наголошується, сьогодні в Україні співвідношення чистих кредитів населення до ВВП перебуває на історично низькому рівні.

«Минулого року почало зростати нове кредитування й в іпотечному сегменті. Наразі переважна більшість банків, які надають іпотеку, виважено ставляться до ризиків і контролю за позичальниками», – повідомляє прес-служба.

«Натомість відновлення корпоративного кредитування відбуватиметься повільно. Основний потенціал нового кредитування – в сегменті середнього бізнесу», – йдеться в повідомленні.

Раніше в НБУ назвали причину зниження курсу гривні.

НБУ заборонив банкам працювати з банкнотами РФ із зображенням Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: