Столтенберг назвав причину розбіжностей між НАТО та РФ

Читать на русском
Він нагадав, що доступ спостерігачів ОБСЄ, як і раніше, ускладнений як на лінії розмежування, так і на російсько-українському кордоні.

Ситуація в Україні залишається головною причиною нинішніх розбіжностей між НАТО і Росією.

Про це заявив голова Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на брифінгу за підсумками засідання Ради Росія-НАТО в Брюсселі, повідомляє прес-служба організації, пише «Слово і Діло».

Україна і НАТО: чому Порошенку не варто дражнити АльянсЖурналіст Денис Попович розповів, чому президенту Порошенку не варто публічно закликати НАТО до початку офіційного діалогу щодо ПДЧ.

«Цей конфлікт, як і раніше, має глибокий вплив на безпеку та стабільність євроатлантичного регіону й залишається основною причиною нинішнього стану відносин між НАТО та Росією. Поліпшення ситуації з безпекою на сході України залишається пріоритетним для просування до повного втілення в життя Мінських угод. Однак ситуація залишається крихкою й порушення припинення вогню тривають. Важка зброя, як і раніше, близько до лінії конфлікту», – заявив Столтенберг.

Він нагадав, що доступ спостерігачів ОБСЄ ускладнений як на лінії розмежування, так і на російсько-українському кордоні.

«Ми вітаємо дипломатичні зусилля щодо сприяння здійсненню Мінських угод усіма сторонами», – підкреслив генсек НАТО.

Раніше Столтенберг розповів, кого НАТО відправить на навчання «Захід-2017».

Також нагадаємо, що Північноатлантичний блок турбує непрозорість військових навчань, які проводить останнім часом Росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: