В СБУ назвали ім'я вбивці полковника Хараберюша

Читать на русском
В Одесі затримали українку Юлію Прасолову, яка зізналася у вбивстві полковника СБУ Олександра Хараберюша.

В Одесі 31 жовтня затримали українку Юлію Прасолову, яка зізналася у вбивстві полковника СБУ Олександра Хараберюша.

Про це повідомив голова СБУ Василь Гицак під час брифінгу 31 жовтня, пише «Слово і Діло».

По інформації очільника СБУ, Юлія Володимирівна Прасолова зізналася в тому, що за 15 тисяч гривень підірвала полковника Хараберюша в Маріуполі 31 березня.

Теракти в Україні: чому підриви триватимутьНа думку експертів, успішній профілактиці терористичних актів заважає роз'єднаність українського суспільства, яке байдуже ставиться до терористичних атак.

На прес-конференції також було продемонстровано відео, як людина закладає вибухівку в машину. Василь Грицак зазначив, що Прасолова не знала про камери відеоспостереженя.

«Слідством і оперативними співробітниками СБУ був проведений великий обсяг роботи, в результаті якого особистість, яка нами сьогодні обґрунтовано підозрюється в скоєнні цього теракту, була виведена на контрольовану нами територію і сьогодні затримана в Одесі. В Одесу вона прибула для того, щоб отримати біометричний паспорт. За погодженням зі слідчим СБУ, я назву ім'я цієї людини. Це Прасолова Юлія Володимирівна 13 липня 1988 року народження, проживала в Донецьку по вулиці Артема, 67», - сказав Грицак.

В Одесі затримали українку Юлію Прасолову, яка зізналася у вбивстві полковника СБУ Олександра Хараберюша.
Юлія Прасолова

«Ми не просто затримали людину, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні цього терористичного акту. Ми знаємо більше, ніж зараз можемо сказати. Я скажу, що ця людина входила до так званого «Центру спеціальних операції», який діє під егідою «МГБ ДНР». Цей центр очолює Євдокімов Василь Вікторович», — зазначив Грицак.

За його словами, зазначений «Центр» фінансується з Росії.

Раніше повідомлялося, що загиблий в Маріуполі полковник СБУ затримав близько 80 російських агентів і бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: