Грицак заявив, що в СБУ немає засобів для управління АТО

Читать на русском
Голова СБУ Василь Грицак заявив, що у СБУ немає засобів для управління антитерористичною операцією на Донбасі.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що у СБУ немає засобів для управління антитерористичною операцією на Донбасі.

Про це він сказав під час брифінгу у вівторок 10 жовтня, відповідаючи на питання журналістів, чи зменшаться повноваження СБУ після прийняття закону про реінтеграцію Донбасу.

Закон про реінтеграцію Донбасу: владі чесніше визнати, що вона не знає, як звільнити ОРДЛОПрезидентський план реінтеграції Донбасу 6 жовтня підтримали 233 нардепи. Ситуацію із законодавчими ініціативами оцінили експерти.

За його словами АТО на Сході України є армійської операцією, якою повинен керувати армійський штаб, якому підконтрольні сухопутні війська, військово-морські сили та інші військові спецпідрозділи.

«У СБУ немає засобів для управління антитерористичною операцією на Сході України, бо це, в першу чергу, армійська операція, яка вимагає застосування сил та засобів, яких немає у Служби безпеки», - сказав Грицак.

Він уточнив, що, на його думку, законопроект про реінтеграцію Донбасу стабілізує ситуацію на Донбасі, оскільки дозволить більш скоординовано управляти спецоперацією. Але зауважив, що це жодним чином не зменшить функцій і повноважень СБУ.

Раніше Грицак повідомив, скільки сербів воювало на боці бойовиків.

Нагадаємо, СБУ затримала громадян, які готували теракти на замовлення «ДНР».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: