Вибух в Маріуполі: загинув співробітник СБУ

Читать на русском
На місці інциденту працюють представники прокуратури, Нацполіціі і СБУ, які з'ясовують всі обставини злочину, проводять допит свідків. Вибухотехніки встановлюють пристрій, який злочинці використовували для підриву транспортного засобу.

Вибух автомобіля в Маріуполі, під час якого загинув співробітник СБУ, правоохоронці кваліфікували як теракт.

Про це повідомляє прес-центр прокуратури Донецької області, передає «Слово і Діло».

У відомстві підтвердили, що полковник СБУ Олександр Хараберюш помер на місці через отримання численних травм і опіків.

Зараз на місці інциденту працюють представники прокуратури, Нацполіціі і СБУ, які утворили слідчо-оперативну групу і з'ясовують всі обставини злочину, проводять допит свідків. Тим часом вибухотехніки встановлюють пристрій, який злочинці використовували для підриву транспортного засобу.

«Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 258 КК України (теракт). Слідство проводять слідчі Управління СБУ в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області», - пояснили у відомстві.

Нагадаємо, як повідомив на своїй сторінці в Facebook начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, автомобіль вибухнув сьогодні вранці в центрі міста.

«Сьогодні о 8.35 в центральному районі Маріуполя, на перетині пр. Металургів і вул. Кафайсько, стався вибух. Водій автомобіля - співробітник правоохоронних органів загинув», - йдеться в повідомленні.

Одна з версій вибуху - теракт, організований диверсійно-розвідувальною групою терористів «ДНР». У Маріуполі і на всій території Донеччини посилюється несення служби поліцейськими підрозділами.

Раніше, СБУ попередила про високу загрозу терактів в країні.

Також Служба безпеки пообіцяла винагороду за інформацію про теракт в Луцьку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: