Місцеві вибори: поліція відкрила 10 кримінальних проваджень

Читать на русском
Національна поліція відкрила 10 кримінальних проваджень протягом дня виборів в ОТГ, із них 4 – за фактом підкупу виборців.

Національна поліція відкрила 10 кримінальних проваджень протягом дня виборів в ОТГ, із них 4 – за фактом підкупу виборців.

Про це повідомили в Нацполіції ввечері 29 жовтня, передає «Слово і Діло».

Місцеві вибори 29 жовтня в цифрах і фактахЦієї неділі, 29 жовтня, в Україні пройдуть вибори в об'єднаних територіальних громадах. Розповідаємо про масштаби і суть процесу.

«У рамках виборчого процесу до органів Нацполіції надійшло 207 повідомлень про різні події, з яких 136 – у день проведення виборів. Переважна більшість повідомлень була пов'язана з порушенням ведення передвиборної агітації й підкупом виборців», – йдеться в повідомленні.

За отриманими фактами проводиться перевірка.

«Відомості про 10 фактів внесені до ЄРДР, з них 4 – за фактами підкупу виборців, ще 2 – за фактами незаконного використання виборчих бюлетенів, а також умисного знищення або пошкодження майна», – повідомили в поліції.

Також зафіксовано по одному факту заподіяння легких тілесних ушкоджень та перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Нагадаємо, 29 жовтня в Україні проходили перші місцеві вибори в 201 об'єднаній територіальній громаді. Обирали 4506 депутатів міських, селищних, сільських рад та 201 міського, селищного, сільського голову. Дільниці для голосування працювали до 20:00.

Раніше повідомлялося, що в Дніпропетровській області розгромили дільницю, були поранені копи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: