В Україні проходять місцеві вибори

Читать на русском
У виборах зможуть узяти участь понад 1 млн 330 тис. осіб, тобто близько 4% усіх виборців України.

У виборах зможуть узяти участь понад 1 млн 330 тис. осіб, тобто близько 4% усіх виборців України.

У неділю в Україні проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та сільських, селищних і міських голів у 201 об'єднаній територіальній громаді, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У ці новостворені громади, створені в рамках децентралізації, ввійшли 933 місцеві ради (25 міських, 67 селищних та 841 сільські ради).

За попередніми підрахунками, у виборах 29 жовтня матимуть змогу взяти участь понад 1 млн 330 тис. осіб, тобто близько 4% всіх виборців України.

У Комітеті виборців України зазначають, що найбільше кандидатів на цих виборах висунули партії Блок Петра Порошенка Солідарність (691), Батьківщина (686) й Аграрна партія (601).

Місцеві вибори 29 жовтня в цифрах і фактахЦієї неділі, 29 жовтня, в Україні пройдуть вибори в об'єднаних територіальних громадах. Розповідаємо про масштаби і суть процесу.

Про неабиякі пристрасті, що киплять у регіонах у зв'язку з майбутніми виборами, пише в своїй авторській колонці журналіст «Слова і Діла» Максим Кречетов.

Нагадаємо, рівно два роки тому, 25 жовтня 2015-го, в Україні відбулися місцеві вибори. На відміну від післязавтрашніх, це були вибори національного масштабу. Тоді українці вибирали місцеву владу на перехідний період, завданням котрої було забезпечити об'єднання громад і підготуватися до нових виборів. Ну а жителі обласних центрів тоді обирали мерів. Днями «Слово і Діло» розповіло, як обрані два роки тому мери виконують передвиборчі обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: