Україна відзначає чергову річницю звільнення від нацистських загарбників

Читать на русском
Україна 28 жовтня відзначає 73-ту річницю визволення від нацистських загарбників, згадує тих, хто віддав життя за звільнення країни і День Перемоги у всій Європі.

Україна 28 жовтня відзначає 73-ту річницю визволення від нацистських загарбників, згадує тих, хто віддав життя за звільнення країни і День Перемоги у всій Європі.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«Наше суспільство пам'ятає, яку велику ціну заплатили українці в цій жорстокій війні, який вагомий героїчний внесок зробили в перемогу європейських народів над нацизмом на своєму континенті», - йдеться у зверненні прем'єр-міністра.

Гройсман нагадав, що 28 жовтня 1944 року військові з'єднання Першого і Четвертого українських фронтів у районі Ужгорода вийшли на сучасний кордон України, витіснивши з території нашої країни останні окупаційні сили.

«Ми згадуємо тих, хто по різні боки політичних барикад боровся в Україні з нацистськими загарбниками, хто поклав життя за незалежність нашого народу, наближаючи своїм подвигом день звільнення країни від загарбників і День Перемоги у всій Європі», - підкреслюється в зверненні.

Канцлер 4.0: чи вдасться Меркель нейтралізувати результат правих популістів?Результат провладного блоку ХДС/ХСС у новому Бундестазі став справжньою пірровою перемогою. Чому так сталося та чи вдасться знайти вихід Ангелі Меркель, розбирався політолог Олександр Радчук.

Гройсман зазначив, що вже четвертий рік, як Україна не по своїй волі опинилася в неоголошеній та підступній війні, «розв'язаній такими ж методами, якими в 1939 і 1941 роках скористався проти країн Східної Європи тоталітарний режим Гітлера».

«І молодші покоління українців захищають рідну країну, надихаючись героїчним подвигом своїх попередників», - підкреслив він.

Гройсман побажав співвітчизниками взаєморозуміння, злагоди та добробуту, щоб «воєнні лихоліття відійшли в історію».

Нагадаємо, в Німеччині пройшли дебати про історичну відповідальність перед Україною.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Ердогана стримати «нацистські настрої».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: