У Києві запущено пілотний проект електронного обліку медикаментів

Читать на русском
Київський міський клінічний онкоцентр запустив пілотний проект електронного обліку медикаментів, закуплених за кошти державного бюджету.

Київський міський клінічний онкоцентр запустив пілотний проект електронного обліку медикаментів, закуплених за кошти державного бюджету.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Доступні ліки»: названі причини дефіциту або відсутності препаратів в аптекахСитуація з дефіцитом склалася через те, що ніхто не спрогнозував, скільки ліків необхідно населенню.

Як повідомляє клініка, проект реалізується під патронатом Київської міськдержадміністрації і є одним з модулів електронного документообігу, який запроваджується у клініках столиці.

На першому етапі електронний облік медикаментів буде впроваджений на базі відділення хіміотерапії, потім - у всіх відділеннях окоцентру.

У клініці відзначають, що наразі для контролю за використанням медпрепаратів, закуплених за кошти держбюджету, медсестрі необхідно внести дані у сім журналів, на заповнення яких йде до двох годин на день.

За словами головного лікаря Київського міського онкоцентру Олександра Клюсова, у подальшому в систему електронного обліку вноситимуться дані не тільки про препарати, закуплені за кошти держбюджету, а й про препарати, закуплені пацієнтами за власні кошти.

«Це дозволить отримати дані для більш глибокого аналізу при формуванні держзакупівель медикаментів», - вважає він.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман заявляв, що деякими медичними закладами повинні зайнятися правоохоронці.

Нагадаємо, МОЗ дозволило аптекам до 15 серпня продавати «Доступні ліки» за старими цінами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: