Зведення штабу АТО 28 жовтня: близько 20 обстрілів, двоє поранених

Читать на русском
Всього за минулу добу незаконні збройні формування 19 раз порушили перемир'я, в тому числі застосовуючи заборонену 122-мм артилерію.

Всього за минулу добу незаконні збройні формування 19 раз порушили перемир'я, в тому числі застосовуючи заборонену 122-мм артилерію. У результаті бойових дій двоє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 27 жовтняСитуація на сході країни станом на 00:00 27 жовтня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстановка в районі проведення АТО зберігає тенденції до загострення.

На Приморському напрямку, який в останні кілька днів опинився в епіцентрі протистояння, противник все частіше застосовує озброєння, яке заборонено мирними домовленостями.

Так, 27 жовтня днем ​​протягом декількох годин бойовики обстрілювали з артилерії калібру 122 міліметра, 82-міліметрових мінометів, кулеметів позиції ЗСУ неподалік Широкино.

Українські воїни вогнем із піхотного озброєння відповідали ворогові. У результаті протистояння отримав поранення один український воїн.

Ситуація на Донбасі: навіщо Кремль лякає ескалацієюУ штабі АТО другий тиждень поспіль фіксують активність окупантів та збільшення кількості обстрілів. Чи є загроза загострення конфлікту, розповіли експерти.

Крім того, ввечері під мінометним вогнем знову опинилися зміцнення сил АТО у Водяного. А на підступах до Мар'їнки окупанти двічі обстріляли українських захисників із гранатометів.

На Донецькому напрямку, вночі проросійські найманці тричі били з піхотного озброєння в районі Зайцевого. Із цієї ж зброї бойовики провокували українських бійців у околицях Миронівського і в Авдіївський промзоні.

На Луганському напрямку ворог майже годину з озброєння БМП, гранатометів і кулеметів бив по опорних пунктах української армії неподалік Трьохізбенки. Сили АТО 16 разів застосовували зброю на ураження противника.

Раніше стало відомо число загиблих на Донбасі з початку року.

Нагадаємо, бойовики намагаються зірвати роботу ОБСЄ на донецькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: