Сепаратисти влаштували провокацію на пункті пропуску на Донбасі

Читать на русском
З боку непідконтрольною уряду України території після 18 годин до сірої зони КПВВ із території ОРДО пропустили 166 автомобілів із цивільними.
Донбасс SOS

На Донбасі тривають провокації з боку незаконних збройних формувань під час пропуску через КПВВ транспорту та цивільного населення після робочого часу.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з повідомленням, 26 жовтня, знаючи, що контрольно-пропускний пункт в'їзду/виїзду «Новотроїцьке» працює до 18:30, з боку непідконтрольної уряду України території після 18 годин до «сірої» зони КПВВ із території ОРДО пропустили 166 автомобілів із цивільними.

Також зазначається, що внаслідок виникнення реальної загрози життю й здоров'ю цивільних осіб, серед яких були жінки з дітьми, та різкого погіршення погодних умов, українські прикордонники оформили й пропустили автомобілі за короткий час. У зв'язку з цим КПВВ «Новотроїцьке» з української сторони завершило роботу о 19:50.

«Українська сторона СЦКК заявляє, що такі дії НЗФ ОРДО є систематичними щодо КПВВ, що розташовані на підконтрольній уряду України території, й учергове наражають на небезпеку цивільне населення, демонструють відверту зневагу Мінських домовленостей і небажання дотримуватися режиму припинення вогню в рамках «шкільного перемир'я», – підсумували в СЦКК.

Нагадаємо, 26 жовтня російське Міністерство з надзвичайних ситуацій доставило на окупований Донбас 70-ту за ліком автомобільну колону нібито з «гуманітарною допомогою» для місцевого населення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: