Зубко погрожує посадовцям криміналом за несвоєчасне підключення тепла

Читать на русском
Обласні державні адміністрації мають здійснювати контроль за виконанням місцевою владою своїх обов’язків.

За своєчасне підключення тепла відповідають органи місцевого самоврядування, які за неналежне виконання обов’язків мають нести кримінальну відповідальність до 5 років в'язниці.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час селекторної наради, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Органи місцевого самоврядування здійснюють управління комунальними підприємствами згідно з чинним законодавством. Управління – це означає вчасний запуск, вчасна подача тепла до домівок наших українців», – зазначив урядовець.

Крім того, за його словами, обласні державні адміністрації мають здійснювати контроль за виконанням місцевою владою своїх обов’язків.

Зубко також підкреслив, що існує відповідальність згідно з Кримінальним кодексом за неналежне виконання або невиконання своїх обов’язків органами місцевого самоврядування, «які призвели до значних наслідків», що передбачає утримання під вартою до 5 років.

«Я ще раз хотів би, щоб усі схаменулися і припинили думати про децентралізацію, яка дає не лише фінансові можливості, а яка ще й дає відповідальність, і припинили іноді прикривати свою управлінську імпотенцію тим, що чогось не вистачає», – наголосив віце-прем’єр.

Він відзначив, що наразі місцева влада має всі фінансові можливості, щоб належно виконувати свої обов’язки. Зокрема, Зубко нагадав, що лише за 9 місяців цього року доходи місцевих бюджетів зросли на 31 млрд грн й уперше за історію незалежної України складають 50% від загальнодержавного бюджету.

Водночас віце-прем’єр визнав, що нинішнього року підключення до тепла загалом e країні відбулося краще, ніж у 2016 році, проте у деяких областях є проблеми в окремих населених пунктах.

Своєю чергою міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запевнив, що все обладнання теплогенеруючих компаній повністю пройшло всі регламентні роботи, які передбачені Міністерством енергетики, а також інші процедури, необхідні для проходження опалювального сезону.

«Напевно, в підготовці обладнання так, як підготовлено цього року, не було в попередні роки», – додав Насалик.

Зазначимо, в Дніпропетровській області через холод школярів відпускають на канікули.

У КМДА прокоментували заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: