У «Київенерго» пояснили, чому в столиці досі не ввімкнули опалення

Читать на русском
У Київенерго наголошують, що цього року початок опалювального сезону для установ соціальної сфери ускладнюється різницею закупівельної та передбаченої в тарифі цін газу.

У «Київенерго» не можуть назвати терміни підключення до теплопостачання об'єктів соціальної сфери та бюджетних організацій через різницю закупівельної та передбаченої в тарифі цін на газ.

Про це повідомляє прес-служба компанії, передає «Слово і Діло».

У «Київенерго» зазначили, що зараз до тепла підключили 381 дитсадок, 67 медичних установ, серед яких 9 пологових будинків і 49 стаціонарів. Однак дата підключення теплопостачання для інших об'єктів соціальної сфери столиці та бюджетних організацій і установ поки залишається невизначеною.

У компанії повідомили, що цього року початок опалювального сезону для установ соціальної сфери ускладнюється різницею закупівельної та передбаченої в тарифі цін газу.

«Щоденний фактичний збиток компанії від поставок тепла лише соціальним об'єктам столиці складе 1,2 мільйона гривень і збільшуватиметься пропорційно зниженню температури навколишнього середовища. До кінця цього року збиток може скласти 541 мільйон гривень. При цьому джерело його погашення не передбачене ані в міському, ані в державному бюджетах. Ця ситуація робить непрогнозованими якість і безперебійність забезпечення теплом бюджетних організацій у прийдешньому опалювальному сезоні», – наголошують у «Київенерго».

Водночас у компанії уточнили, що процес подачі тепла житловому фонду відбувається поступово протягом 7 днів для запобігання пошкоджень тепломереж.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження, згідно з яким опалювальний сезон у столиці розпочнеться 16 жовтня.

Також повідомлялося, що в Києві змінилися тарифи на гарячу воду та опалення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: