Парубій закликав США розширити санкції проти РФ

Читать на русском
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав США розширити антиросійські санкції на енергетичний сектор.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав США розширити антиросійські санкції на енергетичний сектор.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на слова Парубія на зустрічі зі спеціальним представником Держдепартаменту США у справах України Куртом Волкером в Києві в п'ятницю, 27 жовтня.

«Для нас дуже важлива позиція продовження і посилення санкцій проти Російської Федерації. Ми глибоко цінуємо той пакет санкцій, який був впроваджений Сполученими Штатами останнім часом. Для нас дуже важливо, щоб санкції торкнулися й енергетичного сектора», - сказав він.

Крім того, Парубій зазначив, що Україна та країни Центральної і Східної Європи є категоричними противниками будівництва Північного потоку-2.

Санкції і газ: чому Туреччина допомогла звільнити Чийгоза та УмероваСьогодні Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз прибудуть до Києва. Які козирі могли бути пред'явлені російській стороні, щоб та погодилася звільнити їх?

За його словами, офіційний Київ очікує від Вашингтона рішення про надання нелетального озброєння, що буде мати «дуже важливе значення не тільки у військово-технічному, а й у символічному плані».

Раніше повідомлялося, Держдеп США затвердив список компаній РФ, які потраплять під санкції.

Нагадаємо, суд ЄС прийняв рішення щодо заморожування активів Януковичів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: