Суд ЄС ухвалив рішення щодо заморожування активів Януковичів

Читать на русском
Суд вважає, що позивачі не надали доказів, які могли б поставити під сумнів обґрунтованість звинувачень, висунутих проти них в Україні.

Суд Європейського союзу в Люксембурзі ухвалив рішення за апеляційною скаргою екс-президента України Віктора Януковича та його сина Олександра щодо накладених на них санкцій.

Про це повідомили в четвер, 19 жовтня, в секретаріаті суду, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Йдеться про позов родини Януковичів, яким вони оскаржували рішення Суду ЄС річної давнини.

У винесеному 19 жовтня рішенні Європейського суду, зокрема, зазначається «побоювання Віктора Федоровича Януковича та Олександра Вікторовича Януковича щодо упередженості української судової системи не можуть поставити під сумнів обґрунтованість звинувачень проти них щодо дуже конкретних випадків розкрадання державних коштів».

Також суд вважає, що позивачі не надали жодних доказів, які могли б поставити під сумгів обґрунтованість звинувачень, висунутих проти них в Україні.

Рішення Європейського суду стосується лише однієї санаційної хвилі, яка діяла з березня 2015 до березня 2016 року й нині втратила чинність. Однак воно створює прецедент, що спроби родини Януковича оскаржити наступні хвилі санкцій проти них (зокрема, запроваджені в 2016 та 2017 роках) також будуть невдалими.

Нагадаємо, 15 вересня Європейський суд загальної юрисдикції (General Court) виніс рішення щодо двох санкційних хвиль, запроваджених Радою ЄС проти екс-президента та його сина. Тоді в Люксембурзі «заднім числом» скасували санкції, датовані 2014 роком, однак підтвердили чинність новіших санкцій, що діють від 2015 року.

Віктор та Олександр Януковичі оскаржили це рішення в Європейському суді (European Court of Justice), який розглядає апеляції щодо рішень, ухвалених першою інстанцією Суду ЄС.

Раніше в Росії продовжили термін дії тимчасового притулку для українського президента-втікача Віктора Януковича до 26 жовтня 2018 року.

Також держадвокат розповів подробиці візиту до Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: