Замах на Мосійчука: в парламенті прокоментували версію про «російський слід»

Читать на русском
Правоохоронним органам не слід шукати в кожному резонансному злочині «російський слід» - це говорить про бездіяльність наших спецслужб.

Правоохоронним органам не слід шукати в кожному резонансному злочині «російський слід» - це говорить про бездіяльність наших спецслужб.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук, коментуючи вибух у редакції телеканалу Espreso.tv.

Замах на нардепа Мосійчука: кому це вигідноЖурналіст Максим Кречетов намагається розкласти по поличках усе, що відомо про замах на Ігоря Мосійчука, та з'ясувати, кому це вигідно.

«Я б на місці правоохоронних органів і спецслужб не кивав би відразу на «російський слід». Якщо ви знаєте, що це працює російська агентура, то такі аргументи не пом'якшують відповідальність за бездіяльність. Навпаки, викликають питання. Якщо ви знаєте, що це диверсанти, то чому вони не знешкоджені?», - пояснив народний депутат.

За його словами, «роботу російських спецслужб в Україні ніхто не заперечує». «Чим більше російську агентуру «притискають» у Харківській, Одеській областях, тим активніше вона працює в столиці. Але з іншого боку, чим пильніше придивляєшся до окремих жертв замахів, тим більше помітно, що там і кримінальні зв'язки були, і бізнес-інтереси, та інші мотиви», - сказав народний депутат.

Нагадаємо, ввечері, 25 жовтня в результаті спрацьовування вибухового пристрою біля входу в редакцію телеканалу Espreso.tv на вулиці Адама Міцкевича в Солом'янському районі Києва постраждали народний депутат Ігор Мосійчук (Радикальна партія України) і політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. Обом зроблені операції.

Внаслідок підриву також загинули охоронець народного депутата Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір і випадковий перехожий, колишній співробітник правоохоронних органів, який жив поруч з місцем вибуху підполковник Михайло Мормель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: