Як мери міст України опікуються охороною здоров’я

Читать на русском

Медичне обслуговування – одна з ключових життєво важливих галузей, розвиток якої є одним показником успішності державного управління. Що успішніше місто чи регіон, то краще організована система охорони здоров’я. «Слово і Діло» має чималий запас зафіксованих обіцянок політиків, що стосуються охорони здоров’я. Тож саме цьому питанню ми вирішили присвятити чергову інфографіку серії, в якій розповідаємо про відповідальність мерів обласних центрів України.

Найбільше таких зобов’язань аналітики порталу зареєстрували у міських голів Києва, Тернополя та Вінниці. У кожного з чиновників у досьє по 5 таких обіцянок. Назвемо найбільш актуальні з них.

Наприклад, міський голова столиці Віталій Кличко пообіцяв, що вже цього року в Києві після капітального ремонту будуть відкриті 4 приймальні відділення екстреної медичної допомоги та що кожна столична поліклініка буде оснащена спеціальною системою, яка дозволить уникнути живих черг на прийом до лікарів. Обидві обіцянки поки що в процесі виконання. Решта обіцянок Кличка за темою мають той самий статус.

Сергій МоргуновМіський голова Вінниці
Моргунов обіцяє відкрити хоспіс у ВінниціСказано 24 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Мер Тернополя Сергій Надал жителям обласного центру пообіцяв, серед іншого, модернізувати медичну апаратуру медзакладів та створити нові амбулаторії сімейного лікаря. Ці обіцянки також поки що залишаються зі статусом «у процесі виконання». Разом з тим, Надал має ще одну виконану та дві провалені обіцянки, що стосуються розвитку охорони здоров’я.

Дві виконаних обіцянки з п’яти за темою має у своєму активі мер Вінниці Сергій Моргунов. Йдется про його зобов’язання відкрити в місті хопсіс та розширити реанімаційне відділення міської лікарні №1. Ще стільки ж обіцянок поки що виконуються, а от одна вже провалена.

Андрій РайковичМіський голова Кропивницького
Райкович пообіцяв реконструювати дитячу міську лікарнюСказано 6 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

4 обіцянки, що стосуються розвитку медицини, «Слово і Діло» зареєструвало у градоначальника Кропивницького Андрія Райковича. Три з них наразі «в процесі»: реконструкція міської дитячої лікарні, зведення нового хірургічного комплексу лікарні швидкої допомоги та ремонт рентгенологічного відділення Центральної міської лікарні. Ще одну обіцянку Райкович виконати не зміг.

Детальніше про те, як мери тримають слово щодо розвитку медичної галузі та що саме їм вдалося бо не вдалося виконати, можна дізнатися з профілю кожного з них. Ну а про успішність реалізації обіцянок з цієї теми інших міських голів пропонуємо дізнатися з інфографіки нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: