Розвиток медицини: як виконують обіцянки нардепи-мажоритарники Чернігівської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує серію інфографік, присвячених відповідальності народних депутатів, обраних у одномандатних виборчих округах. Двічі на тиждень ми вивчаємо мажоритників конкретного регіону на предмет виконання обіцянок на конкретну тему. В першу чергу ми звертаємо увагу на найактуальніші для області та країни проблеми. В контексті ухваленої минулого тижня медичної реформи доцільно згадати про те, як виконуються обіцянки саме в цій галузі. А областю для моніторингу ми обрали Чернігівську.

Всього цей регіон представляють 6 народних депутатів. Серед них обіцянки, що стосуються охорони здоров'я, зафіксовані аналітиками «Слова і Діла» в чотирьох. Найбільше, чотири, у представника ОВО №209 із центром у Ніжині Олександра Кодоли. Одна з цих обіцянок провалена – та, що стосується відновлення амбулаторії в селі Монастирище, одна виконана – про реконструкцію поліклінічного відділення та заміні вікон у Варвинській районної лікарні. Ще дві – щодо ремонту в 2017 році неврологічного відділення Ніжинської та дитячого відділення Носівської районних лікарень – на цю мить мають статус «у процесі виконання».

Дві обіцянки на тему дав Сергій Березенко. Той самий, якого в 2015-му обрав чернігівський округ №205. Обидві поки «в процесі»: стосовно відкриття на базі медико-соціального реабілітаційного центру для дітей-інвалідів «Відродження» паліативного відділення та щодо недопущення заміни екстреної медичної допомоги парамедициною.

Микитась планує запустити проект «Медичний потяг»Сказано 31 липня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Сусід» Березенка за округом Максим Микитась також дав дві пов'язані з медициною обіцянки: забезпечити медикам підвищення зарплати та запустити проект «Медичний поїзд». Обидві в процесі.

Ще одна тематична обіцянка зареєстрована в Анатолія Євлахова. Він представляє у Верховній Раді округ №207 (центр – місто Корюківка). Обіцянка сприяти придбанню для фельдшерсько-акушерських пунктів необхідних матеріалів поки також залишається зі статусом «у процесі виконання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: