Тиск на бізнес: Гройсман поставив Кабміну ультиматум

Читать на русском
Очільник уряду анонсував проект закону про відповідальність органів контролю за тиск на бізнес.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав міністрів піти з посад у разі нездатності убезпечити бізнес від незаконного тиску з боку підконтрольних їм структур.

Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Також очільник уряду анонсував проект закону про відповідальність органів контролю за тиск на бізнес.

«Так справи йти далі не можуть. Або ви здатні мінімізувати будь-які процедури, зробити їх доступними й доброзичливими до підприємництва, щоб вони не стримували розвиток національної економіки, або розпишіться ву своїй неспроможності й відходьте з посад. Але я закликаю побороти всю цю історію», – звернувся глава уряду до міністрів.

Він наголосив, що бізнес скаржиться на роботу й тиск низки державних органів контролю.

«Ми говорили про Держгеокадастр, але є нарікання на Укртрансінспекцію від бізнесу – то дозволи якісь не видають, то вимагають щось за дозволи; є нарікання на Інспекцію з праці – замість того, щоб займатися реально питаннями безпеки праці й детінізацією, вони невідомо чим займаються, ходять доять бізнес; є питання в бізнесу щодо екологічних інспекцій, ДАБК – архбудінспекції», – підкреслив Гройсман.

Він нагадав, що на засіданні Ради регіонального розвитку відсторонив від посади в. о. голови Держгеокадастру Олега Цвяха , й запевнив, що вже сьогодні його звільнять.

«Керівник Держгеокадастру – це перший, але не останній», – додав прем’єр.

Також він повідомив, що уряд внесе на розгляд парламенту проект закону про відповідальність органів контролю за тиск на бізнес.

«Ми будемо вносити новий проект закону й проситимемо парламент його підтримати, який передбачатиме відповідальність перевіряльників, які тиснуть на бізнес: наприклад, надмірне застосування сили, відеофіксація обшуків, допуск адвокатів на обшуки, заборона порушувати вчергове справу з одного й того ж питання», – сказав Гройсман.

Також нагадаємо, що депутат Роман Семенуха не зміг виконати обіцянку зареєструвати проект закону, який би врегулював дії правоохоронних органів під час проведення обшуків на підприємствах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: