Гройсман ініціює справи проти керівництва Держгеокадастру

Читать на русском
Гройсман обіцяє звернутися до ГПУ та НАБУ про порушення справи проти очільника Держгеокадастру та керівників районних управлінь.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман відсторонив від виконання обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха.

Таке очільник уряду заявив у вівторок, 24 жовтня, після виступу Цвяха на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на УП.

Гройсман пообіцяв, що вже наступного дня, 25 жовтня, звернеться до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро із закликом порушити справи проти Цвяха та керівників районних управлінь його відомства.

«Пане Цвях, з цієї хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов’язків. Завтра я звернуся до Генеральної прокуратури, НАБУ з проханням порушити проти вас справу, проти всіх ваших керівників районних управлінь, розслідувати її», – сказав Гройсман.

Відповідне рішення було ухвалено після того, як Цвях почав виступ на засіданні Ради регіонального розвитку, але він був перерваний, і голова Васильківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області Сергій Литвинов звернувся до президента з проханням, щоб «київський Держгеокадастр забрав своїх «смотрящих» в областях і районах».

Своєю чергою президент Петро Порошенко підтримав прем’єр-міністра й наголосив, що так званих «смотрящих» не має бути в усіх сферах, не лише в питаннях управління землями.

«Ми це робимо як доручення президента та прем’єр-міністра, й спільно ми налагодимо питання, щоб у нас «смотрящих» взагалі й «смотрящих» Держгеокадастру зокрема не було», – підкреслив Порошенко.

Раніше на Волині викрили на отриманні частини хабара голову райдержадміністрації, голову районної ради та начальника районного відділу Держгеокадастру.

У Черкаській області прокуратура порушила кримінальне провадження щодо колишнього керівника Держгеокадастру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: