Мітинг під Радою: Саакашвілі переночував у наметі й готується до лекції

Читать на русском
Міхеіл Саакашвілі провів ніч у наметі під стінами Верховної Ради в Києві, де вже восьмий день триває акція Велика політична реформа.

Міхеіл Саакашвілі провів ніч у наметі під стінами Верховної Ради в Києві, де вже восьмий день триває акція «Велика політична реформа».

«Це той самий намет, яким я користувався, коли ми змусили уряд надати гроші на трасу Одеса-Рені», – сказав він уранці 25 жовтня в ефірі одного з телеканалів, передає «Слово і Діло».

«У наметах я жив уперше, коли жив у Одесі, а зараз це вдруге. Перший раз ми побудували дорогу, а цього разу ми маємо побудувати українську державу», – заявив Саакашвілі.

Сплеск протестів і силовий сценарій: яка стратегія влади в конфлікті із СаакашвіліСутички мітингувальників із поліцією, постійні ультиматуми та претензії – ці явища другий тиждень поспіль завдяки акції Саакашвілі та його прихильників під ВР перебувають на політичному порядку денному. Чи можливий силовий варіант вирішення конфлікту, розповіли експерти.

«Я ніколи не чекав, що буду тут колись жити в наметі. Для мене це новий етап боротьби – мирний, спокійний і дуже впевнений», – підкреслив екс-президент Грузії.

За словами Саакашвілі, о 19:00 у середу, 25 жовтня, на площі Конституції відбудеться лекція, в якій він візьме участь.

«Ми будемо говорити про зміну системи й про те, як готувати Україну до того періоду, коли олігархів не буде при владі. Тому тут ми створимо такий купол альтернативних ідей», – сказав він.

Крім того, третій президент Грузії прокоментував можливу депортацію його та соратників.

«Баригам не подобається, що ми підняли голос «проти», тому що вони обкрадають Україну, вони вбивають країну», – сказав Саакашвілі.

«Ці три закони (яких вимагають мітингувальники – ред.) я розглядаю як перший крок до зміни системи, а її потрібно змінювати, щоб ми не отримали ще 10 нових Порошенків або Луценків», – зазначив він.

«Я спокійно ставлюся до того, що весь бруд вони виливають на мене. Вони хочуть позбутися мене фізично», – заявив Саакашвілі.

Раніше Міхеіл Саакашвілі повідомив, коли припинить мітингувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: