У ДФС розповіли про долю тендера на закупівлю сканерів для боротьби з контрабандою

Читать на русском
Тендерну процедуру на закупівлю двох систем для сканування стаціонарного типу на суму 169,44 млн грн розблокували.

У Державній фіскальній службі повідомили про розблокування Антимонопольним комітетом тендера із закупівлі систем для сканування.

Про це повідомляє прес-служба ДФС, передає «Слово і Діло».

«Тендерна процедура на закупівлю двох систем для сканування стаціонарного типу на суму 169,44 мільйона гривень розблокована», – йдеться в повідомленні.

У ДФС заявили, що рішуче налаштовані на закупівлю систем сканування та іншого обладнання, «яке за своїми специфічними властивостями мінімізує спроби контрабанди».

Також зазначається, що після того, як 23 жовтня ДФС публічно заявила про чергове блокування тендеру чинною адміністративною колегією Антимонопольного комітету з розгляду скарг, комітет вирішив оприлюднити рішення.

Колегія АМКУ відхилила скаргу компанії Arempa International Ltd FZC від 18 жовтня, яка не відповідала вимогам законодавства та не містила обґрунтувань наявності порушення прав скаржника.

Наразі опрацьовуються конкурсні пропозиції учасників – ТОВ «МКТ-Комюнікейшн» (SmithsHeimannGmbH), «Ватек» (представник Rapiscan), Nuctech Company Limited (китайський виробник).

Три компанії проходять процедуру прекваліфікації, тобто перевіряються їхні документи на відповідність конкурсним вимогам. 24 жовтня сплив кінцевий термін подання тендерних пропозицій. На 28 листопада запланований початок аукціону.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман погрожував звільненням керівництву Антимонопольного комітету за саботаж ініціатив Кабміну в сфері держзакупівель.

Також Антимонопольний комітет України вирішив розібратися зі зростанням цін на українських АЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: