Гройсман назвав умову для звільнення очільника Антимонопольного комітету

Читать на русском
Гройсман погрожує звільненням голові Антимонопольного комітету Юрієві Терентьєву, якщо АМКУ прикриватиме контрабанду на митниці.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціюватиме звільнення голови антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва, якщо з'ясується, що АМКУ прикриває контрабанду на митниці.

Про це він сказав під час години запитань до уряду 22 вересня, передає «Слово і Діло».

«Я буду розбиратися з Антимонопольним комітетом, і якщо я побачу змову, про яку сьогодні говорить уся країна, що Антимонопольний комітет став другою Тендерною палатою в Україні, то я ставитиму питання про звільнення керівника Антимонопольного комітету з усіма його «прихлєбатєлями», – сказав Гройсман.

Данилюк пообіцяв протягом року реформувати митницюСказано 6 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він уточнив, що йдеться про скасування тендерів із закупівлі сканерів для митниці.

«ДФС оголосила тендер на проведення закупівлі таких сканерів, бо ми маємо зробити рентген на всіх кордонах нашої держави, щоб зрозуміти, які товари за якими цінами потрапляють до країни. Так вдумайтесь: Антимонопольний комітет вчора чи позавчора скасував цей тендер», – сказав прем'єр.

Він наголосив, що це не можна назвати інакше, окрім як «злочином проти держави».

«Це злочин проти надходжень до бюджету, злочин, який прикриває контрабанду в країні», – сказав Гройсман.

Гройсман уже заявляв, що Антимонопольний комітет підіграє корупційній схемі, яка блокує участь чесного бізнесу в тендерах.

Раніше АМКУ ухвалив рішення скасувати допуск до торгів НАК «Нафтогаз України» в тендері «Укртрансгазу» за скаргою ТОВ «Торговий Дім «Сокар».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: