Як виконують обіцянки голови парламентських фракцій?

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як ідуть справи з виконанням обіцянок у керівників фракцій і груп Верховної Ради від моменту, як вони очолили політсили в парламенті.

Найвідповідальнішим керівником виявився голова «Самопомочі» Олег Березюк, який наразі демонструє рейтинг відповідальності в 55% з 41 виконаним і 14 проваленими обіцянками з 75 озвучених. За ним числиться виконана обіцянка не голосувати всією фракцією за президентські законопроекти щодо Донбасу: фракція дійсно не підтримала їх під час голосування (за винятком Наталії Веселової, яка незабаром вилетіла з політсили).

Друге місце посідає голова «Блоку Петра Порошенка» у ВР Артур Герасимов із рейтингом відповідальності в 44%. В активі політика значаться 14 виконаних і 5 провалених обіцянок, а їх загальна кількість налічує 32. Нещодавно Герасимов виконав свою обіцянку про те, що БПП в повному складі підтримає урядову пенсійну реформу.

Третє місце посів також представник коаліції, керівник «Народного фронту» Максим Бурбак. Його рейтинг відповідальності на цій посаді становить 35%, причому 19 з 55 обіцянок політик виконав, а ще 11 – провалив. Так, Бурбак впорався зі своєю обіцянкою підтримати освітню реформу всім складом «Народного фронту».

Четверте місце за відповідальністю поділили між собою керівники Радикальної партії та «Батьківщини» Олег Ляшко і Юлія Тимошенко, у яких рейтинг відповідальності становить 34%.

Варто зазначити, що Ляшко й Тимошенко одночасно лідирують у двох інших номінаціях: за кількістю провалених обіцянок і виробництвом обіцянок. Так, лідер РПЛ роздав 198 обіцянок – майже вдвічі більше найближчого конкурента, Юлії Володимирівни, за якою значаться 99 обіцянок.

При цьому майже половину з них Ляшко благополучно провалив: зараз це число становить 73, а в Тимошенко кількість провалених обіцянок дорівнює 29 – трохи менш ніж третина від загального числа.

Ще гірше справи з відповідальністю йдуть у голови фракції «Опозиційного блоку» Юрія Бойка – лише 17% його обіцянок втілилися в реальність: 13 із 76. При цьому Бойко не далеко відійшов від Тимошенко й за загальною кількістю провалених обіцянок – їх 27.

Найсумніша ситуація з відповідальністю спостерігається в голів депутатських груп «Воля народу» та «Відродження». І за Ярославом Москаленко, і за Віктором Бондарем наші аналітики нарахували лише по 2 виконані обіцянки, хоча через небагатослівність Москаленка (за ним заглом 17 обіцянок) його рейтинг виявився вищим – 12%. Щодо Бондаря, то він встиг роздати 53 обіцянки, з яких виконав лише 4%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: