Справа Коханівського: стало відомо, коли суд має обрати запобіжний захід

Читать на русском
До дев'ятнадцятої години сьогодні голові проводу добровольчого батальйону ОУН Миколі Коханівському мають обрати запобіжний захід.
Миколай Коханівський

Святошинський районний суд міста Києва має ухвалити рішення щодо запобіжного заходу голові проводу добровольчого батальйону ОУНд Миколі Коханівському до 19 години 24 жовтня.

Якщо до цього часу рішення не буде ухвалене, Коханівський має бути відпущений на волю, розповів «Слову і Ділу» член проводу добровольчого батальйону ОУНд, координатор «Чорного комітету» Богдан Тицький.

«Вони поспішають, бо якщо сьогодні до 19 години Миколі не буде визначений запобіжний захід, то він не буде визначений узагалі – він може вільно йти додому. Близько 19 години спливуть 72 години, які законодавство передбачає на ухвалення відповідного рішення», – пояснив Тицький.

На думку члену проводу, саме з цієї причини суддя довго відмовлялася направити Миколу Коханівського, який постраждав під час штурму суду правоохоронними органами, на обстеження.

«Внаслідок нападу на Миколу представників поліції йому стало зле, викликали швидку й лікарі вимагали шпиталізації для повноцінного обстеження. Але суддя не дозволяла цього робити. І лише через підтримку народних депутатів, що були присутні в залі, вона дозволила поїхати на обстеження. Причому за умови, що він повернеться до 15 години до суду, щоб далі швидше розглядати клопотання про тримання під вартою», – зазначив він.

Нагадаємо, правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУНд Миколу Коханівського після бійки з командиром підрозділу організації «Безпека життя» Русланом Качмалою. Під час бійки комбат застосував проти Качмали травматичну зброю.

У понеділок Святошинський суд почав розглядати питання щодо встановлення запобіжного заходу Коханівському. Активісти блокували приміщення суду та забарикадувалися в ньому, вимагаючи негайно звільнити лідера організації.

У вівторок вранці правоохоронці силою зачистили приміщення суду, низка активістів були затримані. Микола Коханівський, який під час штурму суду поліцією отримав травми, був доправлений на обстеження до лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: