В Україні можна будувати електромобілі: у Порошенка розповіли, як

Читать на русском
У Порошенка розповіли, за які гроші можна розгорнути виробництво електромобілів в Україні.

Легалізація старих іномарок допоможе розвинути виробництво вітчизняних електромобілів.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив народний депутат України, член комітету ВР із питань податкової і митної політики Роберт Горват («Блок Петра Порошенка»).

«Я б на сьогодні з тих податків, які надходять до бюджету від розмитнення автомобілів, організував би виробництво електромобілів. За 2-3 роки ми б його освоїли. Я був присутній на зустрічах із представниками Mitsubishi, Ford, інших підприємств, у яких є відповідна зацікавленість. Нам потрібно з ними домовлятися – їхні технології, моделі, наші майданчики, робоча сила. Будувати завод й продавати електромобілі в усьому світі», – сказав депутат.

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна заявила, що за тиждень буде зареєстрований законопроект щодо розмитнення іномарокСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією вже розроблений і чекає останнього обговорення перед подачею до парламенту.

Раніше повідомлялося, що законопроект дозволить легалізувати на пільгових умовах уже ввезені в Україну автомобілі на іноземних номерах, виробництва 2000-2010 років (при тому, що чинне законодавство забороняє ввозити машини старше 2010 року, коли «запрацював» екостандарт Євро-5). На легалізацію таких автомобілів буде відведено кілька місяців. При цьому ввезення машин із застарілими екостандартами не буде дозволене.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: