Южаніна підписала меморандум із власниками нерозмитнених автівок

Читать на русском
У меморандумі прописані зобов'язання як з боку мітингувальників, так і з боку держави Україна.

Власники нерозмитнених автівок підписали меморандум про порозуміння з головою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною.

Про це повідомила сама Южаніна, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.TV».

«В процесі переговорів ми прийшли до розуміння, що ми можемо разом із ними підписати меморандум, який би включав найважливіші аспекти, щоб люди розуміли, що їх почули, роз'їхалися по домівках і займалися своїми справами. А ми займалися напрацюванням законодавства й у найшвидші терміни ухвалювали його», – заявила Южаніна.

За її словами, в меморандумі є зобов'язання як з боку мітингувальників, так і з боку держави.

«Ми пообіцяли, що найближчим часом, наступного пленарного тижня, розглянемо законопроект, ухвалимо його. Він має включати наступний розділ: фундаментальне закриття кордонів для авто, які незаконно використовують режим тимчасового ввезення або режим транзиту», – повідомила депутатка.

Южаніна зазначила, що друга частина меморандуму стосується обіцянки напрацювання законопроекту, за яким уже ввезені в Україну автівки могли б стати на облік, були розмитнені зі сплатою всіх митних платежів, що встановлені державою.

«Ці митні платежі мають бути за зниженою ставкою, тією ставкою, яка діє для авто не раніше 2010 року», – заявила Южаніна.

Крім того, вона уточнила, меморандум стосуватиметься автомобілів, випущених не пізніше 2000 року.

Ігор ГузьНародний депутат України
Гузь пообіцяв з вересня активно добиватись легалізації авто на єврономерахСказано 25 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За її словами, меморандум передбачає, що з моменту закриття кордонів для нових автомобілів держава звільняє від відповідальності осіб за порушення митних правил.

Раніше Южаніна заявила, що вимоги автовласників нерозмитнених іномарок є недоречними, їх не потрібно розглядати терміново, тому що вони не є соціальним питанням.

Нагадаємо, 6 вересня мітингувальники перекрили рух вулицею Грушевського перед стінами Верховної Ради, вимагаючи змінити правила розмитнення автомобілів.

Згодом Фіскальна служба повідомила, що на території України незаконно перебувають 63,9 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: