Париж назвав терміни відмови від машин з бензиновими двигунами

Читать на русском
Влада Парижа має намір до 2030 року звільнити міські вулиці від усіх автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Влада Парижа має намір до 2030 року звільнити міські вулиці від усіх автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Згідно з планом адміністрації, вже до 2024 року на дорогах столиці Франції не повинно залишитися автомобілів з дизельними двигунами, а до 2030 року - з бензиновими. Ця діяльність спрямована на перетворення Парижа в середньо- і довгостроковій перспективі в місто, яке не забруднене вуглекислим газом, повідомляє «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

Ці заходи означають, що столична адміністрація планує набагато раніше виконати цілі, поставлені урядом Франції. Міністр екології країни Ніколя Юло в липні оголосив про намір заборонити продаж автомобілів з дизельними і бензиновими двигунами до 2040 року.

Як уточнив представник адміністрації Парижа, пропонований план не передбачає заборон для автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння або штрафів за їх використання. Поставлених цілей передбачається досягти за рахунок ставки на електромобілі і громадський транспорт.

Забруднення повітря в Парижі є серйозною проблемою. Минулої зими влада неодноразово забороняла рух старих дизельних автомобілів в столиці. Мер Парижа Анн Ідальго вже давно вживає заходів, спрямованих на скорочення руху транспорту в столиці. Серед іншого вона заборонила рух автомобілів дорогами уздовж Сени, і тепер вони доступні тільки для пішоходів і велосипедистів.

Раніше новий уряд Нідерландів оприлюднив намір перевести весь автотранспорт на двигуни з нульовим рівнем викидів.

Як відомо, Меркель також планує заборонити продаж бензинових і дизельних автомобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: