Злочини за 5 статтями: в чому підозрюють екс-заступника голови Запорізької ОДА

Читать на русском
Екс-стажер Запорізької ОДА  на посаду заступника губернатора займався розкраданнями при будівництві опорних пунктів на Донбасі.

Військовий прокурор сил АТО Олег Цицак заявив, що стажеру на посаду заступника голови Запорізької ОДА Олексію Литвину інкримінують злочини за п'ятьма статтями.

Про це повідомляє 112, передає «Слово і Діло».

«У нього зараз близько 5 статей. Зараз важко сказати, яка саме міра відповідальності йому загрожує. Але більш 11 млн гривень бюджетних коштів, списаних на оборонні - це дуже серйозна відповідальність», - заявив Цицак.

За його словами, в 2015 році всі обласні держадміністрації відповідали за певні ділянки роботи по установці другої лінії оборони на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях, зокрема, уточнив він, саме Литвин в той час відповідав за будівництво опорних пунктів на лінії розмежування.

«Він дав вказівку підписати акти на виконання робіт по-фактично невиконаних будівельних роботах. Через його дії державі було нанесено збитків більш ніж на 11 млн гривень», - повідомив військовий прокурор.

Цицак не виключив залучення й інших осіб до відповідальності.

Вчора, 21 жовтня, військова прокуратура сил АТО вручила підозру Литвину.

Нагадаємо, з грудня 2010 року по листопад 2011-го Литвин працював першим заступником екс-голови Запорізької ОДА Бориса Петрова, в березні-липні 2015 року - стажувався на посаду заступника голови ОДА при Валентині Резніченко.

Раніше, екс-меру міста було обрано запобіжний захід.

Як відомо, на початку жовтня в Запорізькій ОДА НАБУ провело обшуки.

Додамо, згідно з даними «Слова і Діла» в досьє у глави Запорізької ОДА 46 обіцянок, більшість з яких мають статус «в процесі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: