Обшуки в Запорізькій ОДА: НАБУ перевіряє одного з фігурантів

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро перевіряють родича одного з радників губернатора Запорізької області у справі про незаконне виділення землі.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до інформації щодо можливих відкритих банківських рахунків батька одного з позаштатних радників голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля в ПриватБанку в справі виділення землі в регіоні та можливого отримання за це хабара.

Таке рішення ухвалив один зі столичних районних судів столиці більше тижня тому, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з клопотанням НАБУ, вказаний позаштатний радник Бриля через свого батька контактував із керівником ТОВ «Запорізьке сільськогосподарське товариство із забезпечення інвалідів» Олегом Островським. За версією детективів, саме радник глави ЗОДА займався питаннями внесення проекту незаконного розпорядження про скасування дозволу на виготовлення технічної документації з інвентаризації земель (на той момент їхнім власником був Дружелюбівський виправний центр), які були незаконно передані ЗСГТЗІ.

У Бюро відзначають, що такі дії чиновників Запорізької ОДА та головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області спричинили тяжкі наслідки державним інтересам та інтересам державних підприємств на суму близько 115 мільйонів гривень.

Нагадаємо, суд зняв арешт із 29 земельних ділянок, які були передані ЗСГТЗІ.

Раніше НАБУ провело обшуки в Запорізькій ОДА та главку Держгеокадастру області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: