У пацієнтських організаціях повідомляють про вилучення документів

Читать на русском
У БФ Пацієнти України заявили, що їх звинуватили в тому, що вони за гроші Глобального фонду закуповували медикаменти за завищеними цінами.

Генеральна прокуратура разом із Національною поліцією почали вилучення документів у пацієнтської організації «Благодійний фонд «Пацієнти України». Також запланована перевірка пацієнтської організації «Мережа ЛЖВ».

Про це повідомили в БФ «Пацієнти України», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У п'ятницю слідчі Нацполіції почали знайомитися з фінансовими документами організації за три роки роботи в рамках кримінальної справи, порушеної Генпрокуратурою.

«Нас звинуватили в тому, що ми за гроші Глобального фонду закуповували медикаменти за завищеними цінами», – повідомили в БФ.

Співрозмовник агентства підкреслив, що в рамках співпраці з Глобальним фондом організація проходить регулярні перевірки.

Медична реформа: ключове значення для українців і мотиви спротиву владиМедичну реформу як тільки не критикували. Сьогодні на порядку денному – розгляд законопроекту в другому читанні. Оцінку ситуації дали експерти.

При цьому в пацієнтській організації зазначають, що в рамках співпраці з Глобальним фондом не займаються закупівлями лікарських засобів.

«У нас у жодному проекті жодних закупівель немає. Ми займаємося лише адвокацією», – підкреслили в організації.

Крім того, «Пацієнти України» відзначили, що не володіють інформацією, за чиєю заявою була порушена кримінальна справа.

Разом із тим, як повідомили агентству у Всеукраїнській благодійній організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», слідчі Нацполіції мають намір 20 жовтня прийти й до цієї громадської організації для вилучення документів.

«Всеукраїнську мережу ЛЖВ звинувачують в розтраті грантових коштів і використанні їх на фінансування «ЛНР» і «ДНР». Це повний абсурд. Сьогодні до нас мають прийти з Нацполіції», – повідомили в організації.

11 жовтня слідчі Нацполіції та ГПУ з ухвалою Печерського суду про вилучення документів прийшли до офісу благодійного фонду «Пацієнти України».

З 1 січня ‎‎2018 року медичні заклади будуть змушені звітувати про зібрані благодійні ‎внески – як від громадян, так і від компаній та організацій.‎

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: