ГПУ прийшла з обшуком до благодійного фонду

Читать на русском
11 жовтня слідчі Нацполіції та ГПУ з ухвалою Печерського суду про вилучення документів прийшли до офісу благодійного фонду Пацієнти України.

11 жовтня слідчі Нацполіції та ГПУ з ухвалою Печерського суду про вилучення документів прийшли до офісу благодійного фонду «Пацієнти України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт благодійної установи.

Згідно з ухвалою суду, документи вилучаються для проведення позапланових податкових перевірок і ревізій, а також судово-економічної та судово-почеркознавчої експертиз. Нацполіція та ГПУ звинувачують керівництво організацій у присвоєнні коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Супрун зобов'язала лікарні звітувати про благодійні внескиЗа словами Уляни Супрун, 7 із 10 пацієнтів платили внески до благодійних фондів, що працюють при українських лікарнях.

«Ми розцінюємо такі кроки правоохоронців виключно як тиск на пацієнтські антикорупційні організації, – стверджує Ольга Стефанишина, виконавчий директор БФ «Пацієнти України», – Наші організації постійно проходять аудит, а на сайтах у відкритому доступі є вся фінансова звітність організації. Нас підтримують найбільші міжнародні організації, тому відкриття кримінальних проваджень проти нас – це неприхована спроба залякати й паралізувати роботу наших організацій».

Активісти також пов’язують такі кроки правоохоронців із тим, що саме ці організації займалися просуванням реформи державних закупівель ліків та передачею цієї функції міжнародним організаціям. Ця реформа, за підрахунками Рахункової палати України та антикорупційних організацій, щороку заощаджує Україні до 40% державного бюджету на закупівлю ліків.

Раніше прокуратура провела обшуки в міськраді Одеси.

Нагадаємо також, що Україна піднялася в світовому рейтингу благодійності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: