Геращенко «виставила рахунок» депутатам «Самопомочі» та «Свободи»

Читать на русском
Геращенко підготувала запит до Парубія підрахувати вартість пошкоджених мікрофонів у Раді та розслідувати інцидент із димовою шашкою.

Віце-спікерка парламенту Ірина Геращенко вимагає від депутатів «Самопомочі» та «Свободи» сплатити за зламані в залі ВР мікрофони.

Про це вона написалала в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Кажуть, один такий мікрофон коштує понад 9 тисяч гривень. Під час безладу у ВР, влаштованого групою депутатів від «Самопомочі» та «Свободи», були пошкоджені мікрофони президії. Є. Соболєв, Ю. Левченко, В. Войціцька та інші, грубо порушуючи регламент, не просто перешкоджали роботі голови, але й викрутили мікрофони, хизуючись вирваними шнурами на камери. Ми з колегами підготували запит ... з вимогою надати інформацію про вартість пошкодженого майна, а також розслідування подій із шашкою. Бо Левченко зізнався, що він її кидав, але ж мовчить той, хто її приніс, як і його фракція «Самопоміч», – написала Геращенко.

У БПП розповіли Парубію, як задовольнити вимоги мітингувальниківЛуценко заклика створити робочу групу, яка напрацює пропозиції щодо зміни виборчого законодавства та щодо Антикорупційного суду.

Вона зауважила, що в разі, якщо працівник пошкодить службове майно, то з його зарплати відраховують матеріальні збитки.

«Думаю, це правило має поширюватися й на депутатів, і тут не потрібно чекати зняття недоторканності», – підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, під час блокування президії парламенту 5 жовтня під час розгляду законопроекту про визнання Росії країною-агресором зламали мікрофон головуючої на тому засіданні Геращенко. Крім того, зламали мікрофон в урядовій ложі під час виступу секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

Під час продовження розгляду цього законопроекту сталася бійка, а після цього присутні побачили дим і відчули їдкий запах. Позафракційний депутат Юрій Левченко заявив, що димова шашка була запалена ним. Втім, окремі депутати стверджували, що шашку приніс до Ради Семен Семенченко.

Також у Верховній Раді відбулася словесна перепалка між Левченком і Геращенко щодо законопроектів про зняття недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: