В Україні призивають на перепідготовку резервістів

Читать на русском
В Україні розпочався призов резервістів на перепідготовку зі збереженням робочого місця та оплатою навчань.

На всій території країни розпочалися навчання офіцерів, сержантів і солдатів, які мають стосунок до підрозділів територіальної оборони або ж мають бойовий досвід.

Про це «Слову і Ділу» повідомило джерело з столичного військкомату.

«Робота із залучення резервістів на перепідготовку проводилася ще з літа. Ми запрошуємо на навчання, після яких охочі зможуть підписати контракт зі Збройними силами. Навчання є добровільними, вони оплачуються, на період їх проведення за резервістом залишається його робоче місце», – розповіло джерело.

Так, навчання резервістів сьогодні, 20 жовтня, почалися на Закарпатті. В них беруть участь близько 300 бійців. Навчання триватимуть 10 днів. До програми входять вогнева, тактична і медична підготовки.

«Без диктофона» офіцери з Генштабу кажуть, що навчання резервістів пов'язані з нестачею офіцерів на передовій. За словами військових, до деяких підрозділів стоїть ледве не черга з солдатів, що бажають підписати контракт, але офіцерів не вистачає.

«Є посади в армії, які можуть обіймати лише офіцери. Якщо людина підписує контракт, маючи вищу освіту, ми намагаємося зробити все, щоб вона стала сержантом, а потім відправилася на офіцерські курси та отримала молодшого лейтенанта. Також міністерство відправляє найкращих на курси й тренінги за кордон, але брак офіцерів все одно відчувається», – розповіли в Генштабі.

Нагадаємо, у вересні в військових навчаннях в Україні взяли участь до 10 тисяч резервістів.

18 жовтня в Кабміні вирішили платити військовим грошову допомогу після укладення першого контракту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: